Wat ons drijft
Inspiratie

Organisaties kenmerken zich door permanente vernieuwing. We worden hierbij steeds meer op onszelf teruggeworpen. De praktijk leert, dat veel mensen en processen vastlopen in angstgestuurde patronen: behoudzucht, egoïsme en opportunisme. De onveiligheid neemt toe en angst stroomt als water naar het laagste punt, waar het verdampt tot wantrouwen, sarcasme en eenzaamheid.

Dit patroon kost ongelooflijk veel energie en gaat ten koste van creativiteit, ondernemerschap en tenslotte levensgeluk van mensen. Niemand wordt graag gedegradeerd tot robot. Daarom mag verzakelijking niet uitmonden in verharding. We stappen een tijdperk binnen, waarin nieuwe waarden en normen gelden.

Mensen willen zichzelf kunnen uitdrukken binnen en identificeren met hun werkomgeving, ongeacht het type arbeidsovereenkomst.

Ons denken werd gedomineerd door zekerheid, voorspelbaarheid en stapsgewijze verandering. De huidige realiteit leert, dat de omgeving maar in beperkte mate beheersbaar is. Wanneer controleren, sturen en wegsturen leidende motieven zijn zitten we op een dood spoor. Want mensen en organisaties zijn in de kern zelfhelend, zelfregulerend en zelfsturend. Voor mensen en organisaties die open en ontvankelijk in de wereld staan is het een buitengewoon spannende en uitdagende tijd.
(Uit “Ondernemen met gevoel” van Rob Fijlstra en Harry Wullings)

Het verschil tussen succes en falen – Simon Sinek

Het verschil tussen succes en falen zit in het weten waar je naartoe wilt, zegt de Britse managementgoeroe Simon Sinek. Waarom? Geen vraag zal Simon Sinek zo vaak gesteld hebben. En geen vraag, weet hij, is zo moeilijk te beantwoorden. Toch had hij vrij snel door dat ‘waarom?’ het missende puzzelstukje is in veel bedrijven. Hij ontdekte het concept wat hij ‘the golden circle’ is gaan noemen, waarbij in de buitenste cirkel staat wat je doet (‘what’), in de middelste cirkel hoe je het doet (‘how’) en in de binnenste cirkel staat waaróm je het doet: het ‘why’, of: je purpose.


[TEDx Talks behoren tot de meest bekeken filmpjes op internet: Filmpjes geschoten op TEDx-conferenties over de hele wereld, waarin inspirerende sprekers in hooguit 18 minuten het publiek weten te boeien met hun ideeën.]

© 2010-2019, AM Management Groep BV   |   Privacy Policy   |   Disclaimer   |   Sitemap

website: Sbddesign.nl